I Z V I NJ E NJ E – nakon tri godine

Irfan Čekić, stonoteniser, bivši državni reprezentativac i osvajač brojnih medalja, na domaćim i međunarodnim takmičenjima, nekada najperspektivniji stonoteniser Crne Gore, u koga su njegov klub STK ”Budućnost”, Stonoteniski savez Crne Gore i Crnogorski olimpijski komitet uložili mnogo, u nekom svom razočarenju izjavi 28. septembra 2016 godine

”dosta su me sputavali, igraću za drugu državu”

Stonoteniski savez Crne Gore, na čijem sam čelu u tom trenutku bio ja (svega sedam mjeseci) odgovorio je na to reagovanje svojim reagovanjem samo jedan put, sa činjenicama iza kojih stojim i sada.

Ničim omalovažen, uvijek istican kao najperspektivniji i u tom momentu najbolji stonoteniser Crne Gore, odlučio je kako je sam procijenio i napustio državnu reprezentaciju.

Da li je neko drugi uticao na njegovu odluku ne znam ( jer je bio veoma mlad i neiskusan), a veoma je moguće, jer ja sam Irfana poznavao dosta dugo pošto sam u kontinuitetu vodio STK ”Budućnost” desetak i više godina, a on je bio član te ekipe, veoma vaspitan, radan i kooperativan.

No bilo je kako je bilo,  ne želim da se vraćam na to, ali mi je veoma drago što je Irfan uvidio svoju grešku, i obratio se STSCG za prijem na razgovor i razjašnjenje nesporazuma.

U razgovoru sa mnom istakao je da mu je veoma drago, da se vrati u reprezentaciju kojoj pripada svim srcem, i da će sa zadovoljstvom braniti boje Crne Gore, jer inače nikada nije ni igrao za drugu državu,  ukoliko Savez donese takvu odluku.

Rukovodstvo STSCG je sagledalo sve činjenice i donijelo odluku da se Irfanu Čekiću pruži nova šansa a na njemu je da to opravda.

Nakon ove odluke Irfan je bio srećan i zadovoljan što je naišao na razumijevanje ljudi u rukovodstvu STSCG, da ga prihvate kao dio reprezentacije i omoguće mu da se dokaže kao crnogorski reprezentativac.

                                                                            STONOTENISKI SAVEZ CRNE GORE

                                                                                      Ratko Dedić, predsjednik