FILIP RADULOVIĆ MEĐU 16 NAJBOLJIH

Trećeg dana Balkanskog prvenstva za seniore i seniorke u stonom tenisu, koji se održava u sportskom kompleksu „Verde“, odigrani su mečevi grupne faze u pojedinačnoj konkurenciji.

Filip Radulović, nakon napornog dana, kvalifikovao se za prolaz u glavni žrijeb, dok su ostali crnogorski takmičari zaustavljeni u grupama.

U grupi A, Filip Radulović ostvario je pobjede nad LYKOSTRATIS iz Grčke 3:2 i MAHMUTI iz Kosova 3:1, dok je poražen od prvog nosioca ovog turnira, GUNDUZ Ibrahima iz Turske sa 3:0.

Čekić Irfan je u grupi imao meč više, pa dvije pobjede nisu bile dovoljne da se kvalifikuje u glavni žrijeb. Bojan Cubović je sa tri poraza i jednom pobjedom nije prošao dalje, dok je Alan Jašarović grupnu fazu završio kao četvrti u grupi, bez pobjede.

U ženskoj konkurenciji, jedinu pobjedu u grupi ostvarila je Ivona Petrić nad DANGLLI iz Albanije, dok je poražena od strane predstavnica Italije i Bosne i Hercegovine. Saša Vuletić i Andrea Bajović su ovu fazu takmičenja završile bez pobjede.

U konkurenciji mješovitih parova, Alan Jašarović i Andrea Bajović, kao i  Irfan Čekić i Ivona Petrić poraženi su u prvom kolu od parova iz Turske po 3:0. Saša Vuletić i Bojan Cubović, uprkos vođstvu od 2:0, poraženi su od para iz Kosova 3:2.

Sjutra (subota) počinje knock-out faza u pojedinačnoj konkurenciji, nastavlja se takmičenje u mješovitim parovima, a počinje i glavni žrijeb muških i ženskih parova.

Četvrti takmičarski dan na Balkanskom prvenstvu u sportskom kompleksu „Verde“ počinje u 9 časova.

„Danas sam odigrao mnogo bolje nego juče. Poražen sam od prvog nosioca, dok sam ostale mečeve pobijedio. Ako budem imao malo sreće u žrijebu, nadam se da ću doći do medalje. U svakom slučaju, pružiću maksimum. Osim pojedinačnog dijela, sjutra me očekuju mečevi u konkurenciji parova sa Alanom Jašarovićem“, izjavio je Filip Radulović.