STK Novi

stk-novi

Stonoteniski klub “Novi” postoji tek nesto vise od tri godine. Iz godine u godinu smo napredovali i dosli do stabilnog funkcionisanja kluba. Za ovaj kratak period uspjeli smo da dostinemo najbolje klubove u Crnoj Gori, kako po ostvarenim rezultatima, tako i po klupskoj organizaciji. Takodje, znacajne uspjehe smo postigli u zemljama iz okruzenja i osvojili brojne medalje:Srbija (Beogra,Nis,Novi Sad), Bossna i Hercegovina(Prozor,Tuzla), Hrvatks(Dubrovnik). Mi se time ne zadovoljavamo,  jer nam je cilj da izgradimo klub koji ce ostvarivati znacajne uspjehe na takmicenjima po Evropi.

Kratko cemo vam opisati najznacajnije rezultate u 2017-2018 iz kojih se potrdjuje predhodo napisan uvod.

Sezona 2017/18

Plasman u Super ligu je obezbjeđen bez ijednog poraza u Prvoj ligi i to u svim mečevima rezultat je bio 4:0 u korist STK Novi. Taj rezultat su ostvarili Zoran Rešetar,Viktor Rogić, Lazar Janković i Hristijan Jovanov.

Ne samo u seniorskoj konkurenciji, već i u mlađim kategorijama stonoteniseri kluba Novi u prethodnoj sezoni su ostvarili izuzetne rezultate, pa su tako Jakša Krivokapć i Luka Karanović osvojili zlatnu i srebrnu medalju u takmičenju TOP 12 za najmlađe kadete, a ista odličja su njih dvojica pokupili i na Državnom prvenstvu za najmlađe kadete, gdje su i u dublu osvojene zlatna medalja – Jakša Krivokapić/Radoš Bataković i bronzana Luka Karanović/Vanja Vujošević. Na državnom prvenstvu za mlađe kadete Jakša Krivokapić je osvojio drugo mjesto pojedinačno, a srebrnu medalju su Krivokapić i Karanović osvojili i u dublu u konkurenciji mlađih kadeta.

Jesenja sezona 2018/2019

osvojeno 18 medalja na medjunarodnim turnirima, od čega 10 zlatnih, 5 srebrenih i 3 bronzane. U crnogorskoj ligi mladji kadeti su prvi, a seniorska ekipa je pretendent za titulu.

  • TUZLA    – 1 zlato,  1 srebro   
  • BEOGRAD – 1 zlato           
  • NIŠ- 2 zlata, 2 bronze
  • PROZOR- 1 zlato jedna bronza
  • NOVI SAD – 1 srebro
  • DUBROVNIK – 5 zlata, 3 srebra   

Broj registrovanih igrača za sezonu 2018/19: 32

Herceg Novi
Adresa: Ratisevina bb (Sky Sat)
Telefon: 068 300 000
www.stknovi.me
e-mail: stkhercegnovi@gmail.com

Pročitajte još i…