Stonoteniski Savez Crne Gore

  Vijesti

  Završen prvi Youth star contender u Podgorici

  stscg rtcg

  Završen je WTT Youth Star Contender, po prvi put organizovan u Podgorici. U sali sportskog kompleksa „Verde“, ljubitelji su tokom proteklih pet dana mogli da uživaju u vrhunskom stonom tenisu i nadmetanju najboljih mladih igrača iz čitavog svijeta. U dvije kategorije (U19 i U15), takmičari iz čak 28 država su se nadmetali za prestižne titule u singl, dubl i misk-dubl konkurenciji, ali i nagradni fond od 15.000 američkih dolara.

  Na kraju, očekivano, najbolji su bili takmičari sa azijskog dalekog istoka, koji su osvojili većinu trofeja.

  TITULA U MIKS DUBLU ZA CRNU GORU

  Crnu Goru su na Youth Star Contenderu predstavljali Anja Bajović, Suzana Milošević, Kristina Šebek i Anastasija Vujović u ženskoj, kao i Jakša Krivokapić, Andrej Milošević, Stefan Radonjić i Miloš Rahović u muškoj.

  Najviše uspjeha naša reprezentacija imala je u miks-dubl takmičenju, gdje su Krivokapić i Šebek osvojili prvu titulu za Crnu Goru pobjedom nad peruansko-libanskim parom Martinez – Čiri.

  Oboje su, nakon meča, istakli značaj kvalitetnih priprema i rad rokom ljeta, koji je bio neophodan da se ostvari ovakav rezultat.

  RADONJIĆ I KRIVOKAPIĆ MEĐU 16 NAJBOLJIH

  Takođe, zapažen nastup su imali Krivokapić i Radonjić u pojedinačnom dijelu takmičenja, koji su, u izuzetnoj konkurenciji, uspjeli da se plasiraju među 16 najboljih takmičara u U15 kategoriji. Odličnom igrom, sa po dvije pobjede u grupi, uključujuči i one nad igračima koji su ispred njih na svjetskoj rang listi, potvrdili su dobru formu i blistavu budućnost.

  „Ovaj turnir je bio veoma značajan za nas,mislim da smo ispunili očekivanja selektora i ostalih ljudi u savezu. Utisci su odlični, a igra nam je bila na odličnom nivou.“, naveo je Radonjić. „Sve u svemu ovo je bio odličan turnir za nas i nadam se da će ih biti još“, zaključio je on.

  CRNA GORA NA MAPI SVJETSKOG STONOG TENISA

  Nakon sumiranih utisaka, sve delagacije se vraćaju kućama zadovoljne organizacijom i izuzetnim uslovima, koje su imali tokom čitavog trajanja takmičenja.

  Tiago Viegas, menadžer za mlađe kategorije u ITTF-u, je potvrdio zadovoljstvo ogranizacijom turnira, navevši da su organizatori ispunili sva očekivanja, uprkos zahtjevnim standardima.

  „Nivo događaja je bio veoma visok i učesnici su napustili Podgoricu sa ciljem da se vrate sljedeće godine. Siguran sam da je ovo samo početak partnerstva između WTT i STSCG. Očekujem da će se mnogo više WTT događaja na visokom nivou ovdje organizirati u narednim godinama“, izjavio je Viegas.

  Sunčica Vuković, direktorica turnira i sekretar Stonoteniskog saveza Crne Gore je istakla zadovoljstvo odrađenim poslom i najavila buduće aktivnosti:

  „Ovaj turnir predstavlja najveće i najbitnije međunarodno takmičenje ikad organizovano do sada u Crnoj Gori. Mislim da smo ispunili sva očekivanja, o čemu govori činjenica da smo obezbijedili ovo prestižno domaćinstvo i naredne godine, a čekaju nas i pregovori povodom potencijalnog seniorskog takmičenja. Htjela bih da se zahvalim svim sponzorima, volonterima, kao i čitavom timu koji je realizovao turnir koji je postavio Podgoricu i Crnu Goru na mapu svjetskog stonog tenisa“, zaključila je ona.

  (prenešeno sa sajta RTCG: https://www.rtcg.me/sport/tenis/380959/zavrsen-prvi-youth-star-contender-u-podgorici.html)

  Oficijelni sponzor

  Joola logo

  JOOLA Global Championship 2022

  JOOLA Global Championships 2022 Logo V01

  Super Liga (M) - 2022/23

  2022-2023

  Ekipa Σ W L D G+ G- Pts
  1 STK Novi 5 5 0 0 20 5 10
  2 STK Igalo 5 3 2 0 18 11 8
  3 STK Budim 5 3 2 0 15 15 8
  4 STK Tivat 5 2 3 0 13 17 7
  5 STK Boka 5 2 3 0 12 18 7
  6 STK Budva 5 0 5 0 8 20 5
  * Utakmice izgubljene WO
  Powered by: www.tabletennisscores.com

  msim

  cok 1